Impact TR

Let my story do the work – Workshop by Impact Training

A tematikus hallgatói vitaestek keretein belül megvalósult workshop célja az volt, hogy a résztvevő fiatalok megismerkedjenek a történetmesélés fontosságával, amit az irodai meeting szobákban, a startup versenyeken és tudományos konferenciákon is jól használhatnak.

A workshop megtartására a UCL – Institute of Education-on került sor 2019. január 23-án. A program szervezését, meghirdetését, lebonyolításátt, közvetlen együttműködésben a UCL és a King’s College, London Magyar Hallgatói Szervezetével együtt végeztük.

A résztvevő fiataloknak megmutattuk, hogy miért is fontos a történetmesélés az élet szinte valamennyi területén. A jó történetek megmozgatnak, összekapcsolnak, elgondolkodtatnak, változásra inspirálnak. Segítenek abban, hogy mélyebben megismerjék a másikat és a körülöttük lévő világot. Éppen ezért a saját történetük az egyik legértékesebb erőforrásuk a munkaerőpiacon is. A workshopon felfedezték, mik az értékeik és erősségeik, és hogyan tudják ezeken történetek által megmutatni és emlékezetes nyomot hagyni a másik félben. Betekintést kaptak abba, hogy hogyan mesélhetik el történeteiteket hatásosabban, hogy meggyőzzenek, a változás mellé állítsanak másokat is. Igazi élményalapú tanulásra kaptak, amely egyszerre szórakoztat és ad új tudást és friss szemléletmódot.

A workshop során a következő témák lettek átbeszélve:

  • mik a történetmesélés alapjai,
  • hogyan építsenek az értékekre, erősségekre, motivációra a tanulmányaik során vagy később a munkaerőpiacon,
  • hogyan tudják a legjobb énüket megmutatni a történetek által,
  • mitől válik egy történet emlékezetessé

A programról készült fényképeket az alábbi Facebook linken lehet megtekinteni:

https://www.facebook.com/pg/newgenerationlondon/photos/?tab=album&album_id=2288321331452485

 

Cikk megosztása