menü
Ha már az Egyesült Királyságban tanulsz vagy épp most kezded meg a tanulmányaidat.
Kérjük segítsd munkánkat a kérdőív kitöltésével!
 
 
rólunk

A Nemzeti Tehetség Központ londoni irodája rendezvényeivel, képzéseivel, a külföldön élő magyar fiatalok tehetséggondozásában vállal szerepet.

A londoni iroda 2016 januárjában kezdte meg működését. A kezdeményezést Magyarország Kormánya a Nemzeti Tehetség Program keretében hívta életre, melynek alapvető célja az Egyesült Királyságban és a Magyarországon élő fiatal tehetségek közötti kapcsolat kiépítése.

A „hídépítésen” túl pedig hozzájárul ahhoz, hogy az itt élő fiatalok a tudásukat, tapasztalataikat megosszák egymással, és az anyaországban élő fiatalokkal.

Célunk megszólítani az Angliában élő tehetséges magyar fiatalokat, és egy olyan platformot létrehozni számukra, ami lehetőséget biztosít a professzionális kapcsolatépítésre és a fejlődésre, helyi és magyarországi szinten egyaránt. A közösségteremtésen túl fontos feladatunk, hogy az Egyesült Királyságban élő fiatalok értesüljenek az Angliában és a Magyarországon induló vagy működő magyar vonatkozású, legfrissebb szakmai lehetőségekről, kutatásokról, mentorprogramokról, projektekről. A „hídépítés” első lépéseként, ezzel is támogatni kívánjuk a külföldön élő fiatalok bekapcsolását a magyarországi szakmai életbe.

Feltett szándékunk megszólítani azokat a fiatalokat, akik itt Angliában felsőoktatásban tanulnak, kutatók, a művészet, a kreatív ipar, a pénzügyi szektor, az egészségügy vagy az informatika területén dolgoznak, de a látókörünkbe tartoznak azok a Magyarországon végzett fiatalok is, akik Angliában nem a szakmájukban helyezkedtek el, de megvan bennük a fejlődésre, továbblépésre való törekvés.

híreink
Eseményeink
 

Nagy lendülettel és szuper hangulatban indult el új program évadunk november utolsó szerdáján.

 

2019. október 22-én a Londoni Tehetségközpont irodájában került  megrendezésre a “The Aftermath of Brexit” elnevezésű információs est.

 

Augusztus vége és szeptember eleje a Londoni Tehetségközpont számára mindig izgalmas időszak. Nem csak azért, mert nagyban folynak a programjaink előkészítési munkálatai, hanem azért is, mert ilyenkor van lehetőségünk megismerkedni azokkal a fiatalokkal, akik felvételt nyertek az Egyesült Királyság valamelyik egyetemére.