menü
Exploring Future Skills
We are experiencing never seen dynamics and fast-paced changes in our life.
 
 
rólunk

Az Új Nemzedék Központ londoni irodája rendezvényeivel, képzéseivel, a külföldön élő magyar fiatalok tehetséggondozásában vállal szerepet.

A londoni iroda 2016 januárjában kezdte meg működését. A kezdeményezést Magyarország Kormánya a Nemzeti Tehetség Program keretében hívta életre, melynek alapvető célja az Egyesült Királyságban és a Magyarországon élő fiatal tehetségek közötti kapcsolat kiépítése.

A „hídépítésen” túl pedig hozzájárul ahhoz, hogy az itt élő fiatalok a tudásukat, tapasztalataikat megosszák egymással, és az anyaországban élő fiatalokkal.

Célunk megszólítani az Angliában élő tehetséges magyar fiatalokat, és egy olyan platformot létrehozni számukra, ami lehetőséget biztosít a professzionális kapcsolatépítésre és a fejlődésre, helyi és magyarországi szinten egyaránt. A közösségteremtésen túl fontos feladatunk, hogy az Egyesült Királyságban élő fiatalok értesüljenek az Angliában és a Magyarországon induló vagy működő magyar vonatkozású, legfrissebb szakmai lehetőségekről, kutatásokról, mentorprogramokról, projektekről. A „hídépítés” első lépéseként, ezzel is támogatni kívánjuk a külföldön élő fiatalok bekapcsolását a magyarországi szakmai életbe. Feltett szándékunk megszólítani azokat a fiatalokat, akik itt Angliában felsőoktatásban tanulnak, kutatók, a művészet, a kreatív ipar, a pénzügyi szektor, az egészségügy vagy az informatika területén dolgoznak, de a látókörünkbe tartoznak azok a Magyarországon végzett fiatalok is, akik Angliában nem a szakmájukban helyezkedtek el, de megvan bennük a fejlődésre, továbblépésre való törekvés.

híreink
Eseményeink
 

2019. április 2-án első alkalommal került megrendezésre a VISTA – Exploring Future Skills elnevezésű konferencia. A rendezvény az Antall József Tudásközponttal együttműködésben, a Think.BPST konferencia keretein belül, a Young Leaders Forum társrendezvényeként valósult meg.

 

Vitézy Dávid 2019. március 13-án Londonban, az Imperial College-on, majd március 14-én a University of Sussex-en tartott előadást a Jövő Közlekedési Rendszereiről. (The Future Transportation Systems). Mind a két eseményt az egyetemek magyar hallgatói szervezeteivel közösen szerveztük.

 

A Future: Hungary Konferencia 2016-ban indult útjára az Egyesült Királyságban tanuló magyar hallgatók kezdeményezésére. A rendezvény  célja, hogy összekapcsolja az Egyesült Királyság felsőoktatásában résztvevő magyar fiatalokat, a Magyarországon működő vezető, feltörekvő vagy éppen induló cégekkel és azok lehetőségeivel. Azontúl, hogy a feleket a munkaerőpiac mindkét oldalán segíti, erősíti a kapcsolatot a hallgatók és a munkáltatók között.