menü
The Future of Transportation Systems – Talk by Dávid Vitézy
2019-03-15

Vitézy Dávid 2019. március 13-án Londonban, az Imperial College-on, majd március 14-én a University of Sussex-en tartott előadást a Jövő Közlekedési Rendszereiről. (The Future Transportation Systems). Mind a két eseményt az egyetemek magyar hallgatói szervezeteivel közösen szerveztük.

Dávid szakértelme és az elmúlt években Budapest tömegközlekedésének megreformálása miatt, illetve most az új közlekedési múzeum okán is sok hallgató volt kíváncsi az előadására mind a két estén, és nem csak magyarok.

Előadásában Dávid beszélt arról, hogy Budapest tömegközlekedése milyen állapotban volt az 1990-es évektől és mennyire szükséges volt egy átfogó reform, amely a XXI. századi elvárásoknak megfelelő szintre hozza azt. Bemutatta azokat a fejlesztéseket, amelyek végbementek azalatt az idő alatt, amíg ő vezette a BKK-t.

Beszélt azokról a trendekről, amik meghatározták a világ nagyvárosaiban jelenleg kialakult tömegközlekedési módokat, illetve felvázolta azokat a jövőbeni lehetőségeket, ami meghatározhatja egy-egy nagy város közlekedését, képét.

A prezentációk végén számos kérdést kapott a hallgatóktól.

Az Imperial College-on készült képeket itt tudjátok megnézni:

 

A University of Sussex-en készült képek pedig itt érhetők el: