menü
Future: Hungary 2019 Konferencia
2019-03-09

A Future: Hungary Konferencia 2016-ban indult útjára az Egyesült Királyságban tanuló magyar hallgatók kezdeményezésére. A rendezvény  célja, hogy összekapcsolja az Egyesült Királyság felsőoktatásában résztvevő magyar fiatalokat, a Magyarországon működő vezető, feltörekvő vagy éppen induló cégekkel és azok lehetőségeivel. Azontúl, hogy a feleket a munkaerőpiac mindkét oldalán segíti, erősíti a kapcsolatot a hallgatók és a munkáltatók között.

A 2019. március 9-én immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő konferencián az Egyesült Királyság felsőoktatási rendszerében tanuló magyar hallgatók vettek részt.  Az egész napos esemény helyszínéül, a Hilton Cambridge City Centre Hotel szolgált

Tekintettel az esemény fontosságára, Ekler Gergely, a Család és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Kabinetfőnöke is részt vett a rendezvényen, ahol nyitóbeszédében köszöntötte a jelenlévő hallgatókat és céges képviselőket. Beszédében kiemelte, hogy Magyarország kormánya számára mindig is fontos volt és kiemelkedő helyet kapott a magyar tehetségek gondozása. Ma Magyarországon számtalan olyan program, kutatás, gyakornoki-és pályakezdő program, ösztöndíj elérhető, ami elősegíti a hazatérést és a visszailleszkedést a diploma megszerzése után.

A New Generation Centre szakmai műhelyekkel jelent meg az eseményen, melyek a tehetségfejlesztés különbőz területeit érintették, valamint a tanulmányok befejezését követő elhelyezkedéshez adtak hasznos stratégiákat.

A szakmai műhelyeket dr. Juhos Andrea, Sóti Anett és Benkő Vilmos vezette.

Juhos Andrea az LHH Hungary ügyvezető partnere, a világ vezető karrierkezelő cégének magyarországi leányvállalatánál. Az elmúlt 15+ év során több ezer embert támogatott és oktatott, akiknek segített megtalálni az álommunkájukat. Az Amerikai Kereskedelmi és Iparkamara versenyképes munkacsoportjának elnöke.

Juhos Andrea bemutatta a munkaerőpiacok trendjeit a világ minden részéről, illetve azokat a „hard” és „soft” kézségeket, amelyek szükségesek a jövő munkahelyei által kínált pozíciók betöltéséhez. Végül néhány tippet és javaslatot adott a résztvevőknek arról, hogy hogyan kezdjenek felkészülni az előrelátható változásokra és kihívásokra.

Sóti Anett 2013-ban diplomázott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Ma a DreamJo.bs munkakereső portál és a “Szerethető Munkahelyek” munkatársa, a HRJ szakmai, üzleti és hatásfejlesztő, kreatív iparági vállalkozó. Korábban a Boston Consulting Groupnál, a New York-i Global Marketing csapatnál dolgozott, később átkerült a BCG budapesti irodájába. Több száz KKV-val és néhány nagy szereplővel, például a Nokia, a National Instruments, az Eisberg, az Alcoa vagy a MOL-lal dolgozott. 2015-ben a Telenor Ifjúsági Fórumnak köszönhetően az Edutech ötlete által kiválasztották, hogy a Nobel-békedíj átadó ünnepségen részt vegyen Oslóban.

Sóti Anett a workshop-jában megosztotta személyes történetét, hogyan indult a BCG-től a családi vállalkozáson keresztül a KKV-k világáig. A szakmai műhely végén pedig a résztvevőknek lehetőségük volt megnézni, hogy pl. milyen lehetőségeket kínál a DreamJo.bs, ahol már sokszor a „jövőbeli készségekre” van szükség.

Benkő Vilmos, amerikai-magyar vállalkozó, filantróp, nyilvános beszéd tréner. Colorado-ban végzett, Texasban dolgozott, majd Magyarországra költözött, ahol most már az üzleti életben vesz részt az egészségügytől a szoftverfejlesztésig. Technológiai megoldásokat fejleszt ki a problémákra. A Moholy-Nagy Egyetem Stratégiai Tanácsadó Testületének, és a Nemzeti Tehetséggondozó Tanácsának elnöke. Politikusokat, az üzleti élet vezetőit, diákokat és börtönben lévő rabokat készít fel nyilvános beszédre. Több száz fiatalt oktatott, mentorált már, akiket segített, hogy önbecsülésük legyen és kidolgozzák saját életpálya tervüket.  

Szakmai műhelyében Benkő Vilmos megosztotta azt a három egyszerű lépést, hogy hogyan lehet javítani az első benyomáson, amikor egy fiatal elmegy egy interjúra vagy ki kell menni egy közönség elé beszédet tartani. 

A 2019-es Future: Hungary Konferencián résztvevő magyar fiatalok, a következő cégekkel ismerkedhettek meg: BlackRock, KPMG, Deloitte, Máltai Szeretet Szolgálat, Heiman Birtok, Hiventures, Startup Campus, Pelle Pincészet, Morgan Stanley, Inceptech, Oxford University Press, Nanushka, Kondor Holding, Milestone Intézet, VOLT és a Sustainable Ventures.

Az eseményről készült fotókat az alábbi Facebook linken lehet megtekinteni: