Rólunk

LONDONI TEHETSÉG KÖZPONT

A Londoni Tehetség Központ más néven New Generation Centre nemzetközi projekt missziója, hogy személyes és szakmai fejlődésükben támogassa a világban élő, tanuló, dolgozó fiatal magyar tehetségeket.

A projektet a Nemzeti Tehetség Központ működteti, mely elkötelezett a magyar tehetségek támogatásában országszerte és nemzetközi szinten is. A kezdeményezést Magyarország Kormánya a Nemzeti Tehetség Program keretében hívta életre, a londoni iroda 2016 januárjában kezdte meg működését. A program hozzájárul ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban élő tehetségek megosszák a tudásukat, tapasztalataikat egymással, és az anyaországban élő fiatalokkal. Az egyedülálló projekt egyaránt teret ad az egyéni professzionális fejlődéshez, illetve lehetőséget biztosít a kapcsolatépítésre, tudásmegosztásra és egy erős, több pólusú szakmai közösséghez való csatlakozásra.

A Londoni Tehetség Központnál amellett, hogy elsősorban a pályakezdők támogatására fókuszálunk, feladatunk a pályaválasztás előtt állók segítése, illetve azon fiatal szakemberek támogatása, akik elérkeztek karrierjük következő mérföldkövéhezhez és szeretnének magabiztosan haladni előre.

„Célunk, hogy társadalmi egyetértést érjünk el a jövő kulcsát jelentő legértékesebb nemzeti vagyon, a tehetség felismerését, gondozását és védelmét illetően. A tehetség kibontakoztatásához hit, bátorság, összefogás kell, mind a tehetséges egyén, mind a társadalom részéről. Hiszünk abban, hogy a tehetséges ember önmagát boldogabbá, a közösséget pedig gazdagabbá teszi.”

Tevékenységünk fő pillérei:

Upskill - Vértezd fel magad új készségekkel!
A képzési portfóliónk praktikus, hasznos készségek elsajátítását kínálja, melyek javítják a fiatalok munkaerőpiaci esélyeit. Csoportos képzések, konferenciák, előadássorozatok, mentor és gyakornoki program és számos további esemény érhető el egész évben

Programjaink

Connect – Összehozzuk a tehetséget a lehetőséggel!
Legyen szó ösztöndíjakról, pályakezdő- vagy gyakornoki programokról, a központ által megismerheted az aktuális lehetőségeket. Ha érdekelnek pályakezdő pozíciók és szeretnél tapasztalatot szerezni a tehetséggondozás vagy például kommunikáció, marketing, rendezvényszervezés területein, az év során számos lehetőséget kínálunk a programokban való aktív részvételre akár önkéntesként vagy gyakornokként.

Aktuális felhívások

NEXT Gyakornoki és Pályakezdő Program

INFORM – Naprakész információk egy helyen.
Kiemelt feladatunk, hogy hírt adjunk az Egyesült Királyságban, az Európai Unióban és kiváltképp a Magyarországon elérhető legfrissebb szakmai lehetőségekről, kutatásokról, mentorprogramokról, projektekről és az azokba való bekapcsolódás lehetőségéről. A központ munkatársai szüntelenül azon dolgoznak, hogy naprakész információkkal szolgáljanak akár a járványügy, a BREXIT, illetve más általánosabb karrier és egyéb hasznos tudnivalók kapcsán. Folyamatosan frissülő pozíciók és szakmai programok mellett arról is hírt adunk, hogy mi történik a közösség életében, és kik azok a fiatalok és szakemberek, akikkel együtt dolgozunk.

Hasznos infók

Eddigi eredményeink:

  • 213 db megvalósított szakmai program a Projekt 5 éve alatt
  • 30.526 fő személyes elérés (képzéseinken, rendezvényeinken keresztül)
  • Több mint 95 támogató és együttműködő partner a Projekt 5 éve alatt
  • Stabil, sokrétű és egyre bővülő szakmai kapcsolatrendszer az Egyesült Királyságban és Magyarországon
  • A projektben megfogalmazott misszió sikeres közvetítése
  • A NEXT Hungary Gyakornoki és Pályakezdő Program elindítása és évről évre történő fejlesztése

Munkatársaink

Szüle Bálint
Projekt Szakmai
Vezető

A Londoni Tehetség Központ szakmai vezetőjeként a feladatom az, hogy magas színvonalú tehetségsegítő és gondozó programokat szervezzünk a fiataloknak, amelyekkel sikeresebbek lehetnek az életben, bárhol is legyenek a világban. Fontosnak tartom a magyar kultúra és a tehetségek megőrzését. Büszke vagyok arra, hogy számtalan tehetséges magyar fiatallal dolgozhatok együtt és segíthetem őket karrierjük építésében. Az egyik példaképem: gróf Széchenyi István és a kedvenc mottóm: „Nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni.” (Robert Capa)

Gecov Anett
Tehetségfejlesztési
szakmai tanácsadó 

A Projekt 2016-os indulása óta vagyok a Központ londoni csapatának a tagja. Tehetségfejlesztési Tanácsadóként küldetésemnek tekintem, hogy minél változatosabb, az aktuális munkaerő-piaci trendeknek és igényeknek megfelelő, inkluzív program portfóliót tegyünk elérhetővé az Y és Z generációs tehetségek számára.
Büszke vagyok rá, hogy munkánk értéket, új kapcsolatokat és számos új lehetőséget teremt. Hiszem, hogy eseményeink, képzeseink éss az általunk megosztott információk hozzáadnak és erősítik az egyre növekvő, határokon átívelő szakmai közösségünket.

Gombis Amarilla
Rendezvényszervező és Nemzetközi Kapcsolatok Ügyintéző

2020 márciusa óta dolgozom a Nemzeti Tehetség Központ által megvalósított egyéb projektek mellett a Londoni Tehetség Központ projektben is. Igazán inspiráló nap mint nap új embereket megismerni, legyen szó kiváló szakmai partnerekről, vagy ambiciózus, szorgalmas fiatalokról, akik a világ elismert egyetemein folytatják tanulmányaikat. Hiszem, hogy az általunk szervezett programok amellett, hogy fejlődési lehetőséget biztosítanak, elősegítik új nézőpontok megismerését, a különböző országokban szerzett tapasztalatok egymás közötti megosztását.

Varga Ákos
Projekt Munkatárs (Mentor/Vezető Animátor)

Közel 1 éve vagyok a Nemzeti Tehetség Központ munkatársa. Ez alatt az egy év alatt nagyon sok tapasztalatot szereztem. A London projektnek köszönhetően megismerhettem olyan diákokat, fiatalokat, akik külföldön folytatják tanulmányaikat. 2017 óta dolgozom a Snétberger Zenei Tehetség Központban. Kezdetben animátorként, jelenleg mentorként és vezető animátorként tevékenykedem. A Nemzeti Tehetség Központban folytatott munka számomra nem egy munka, sokkal inkább egy hivatás. A jövőt tekintve bízom abban, hogy a magyarországi tehetséggondozásban részt vehetek még hosszú ideig, annak aktív részese lehetek.

Mészáros Lili
Projekt
asszisztens

2020 novemberében kezdtem dolgozni a Nemzeti Tehetség Központnál, mint projektasszisztens. Mellette szociológiai tanulmányaimat végzem és valószínűleg ebből adódik, hogy fontos számomra a tehetséggondozás és fejlődési lehetőségek biztosítása a fiataloknak, hiszen bennük van a jövő. Örülök, hogy egy olyan csapattal dolgozhatok, amely inspiráló, életvidám és naprakész. Általuk úgy érzem sokat tudok fejlődni a munkámban, hiszen mindig vannak új kihívások és mindig vannak rá új megoldások. Remélem, hogy munkámmal még sokáig segíthetem a projekt működését és ezzel sok embernek segíthetek céljai elérésében és szerezhetek nekik, ha közvetve is, örömöt!

Translate the site »